Kuchyně

Jahodové knedlíky od maminky

12.4.2016  | 
photostudio_1457877789643

Když si chceme doma osladit život, tvarohové knedlíky jsou jasná volba. Má je rád snad každý a můj Honzík nejradši ty s jahodami. Nejlepší na nich je to, že děti můžou snadno pomáhat – třeba s balením ovoce do těsta a o to víc si na výsledku své práce pochutnají. :)

Co budeme potřebovat:

  • měkký tvaroh (nejlépe ten v kostce) 500 g
  • polohrubá mouka (možné nahradit špaldovou) + extra mouka na balení jahod do těsta 250–280 g
  • žloutek 2 ks
  • jahody 20 ks
  • máslo
  • cukr moučka
  • zakysaná smetana/tvaroh

Jak postupujeme:

Měkký tvaroh, žloutky a mouku zpracujeme nejdříve vařečkou a potom rukama v jemné těsto. Těsto se poměrně dost lepí, nepřidáváme ale příliš mouky, protože jí použijeme ještě dost, až budeme do těsta balit jahody.

Těsto vyválíme na plát (dle potřeby podsypáváme moukou) a rozkrájíme na 20 čtverců, do kterých pak balíme jahody.

Knedlíky vložíme do vařící vody a vaříme cca 10 minut – vyndáváme děrovanou naběračkou. Podáváme s rozpuštěným máslem, tvarohem nebo také se zakysanou smetanou a skořicí, vše pěkně zasypané moučkovým cukrem.

Přeji dobrou chuť :) T.

Mohlo by se Vám líbit